Какво Представляват Картридж Иглите за Татуировки?

Какво Представляват Картридж Иглите за Татуировки?

Иглите за татуиране имат уникална структура в сравнение с други видове игли. Вместо да имат един връх като шевна игла, те съдържат поредица от иглени върхове. Предлагат в различни размери и форми, които могат да се комбинират по различни начини, за да се създаде набор от игли за татуировки. Броят и конфигурацията им определят стила на иглата. Всеки един вид има уникални свойства за създаване на впечатляващи татуировки.

Въпреки че има много различни стилове на игли, всички те попадат в четири основни категории:

  • Овални 
  • Плоски
  • Магнум
  • Bugpin

Всички тези видове игли могат да се поставят във вашата машина за татуиране, за да се постигнат различни ефекти. Научаването на разликата между иглите за татуиране и практикуването с всяка от тях ще ви помогне да създадете различни стилове на произведения на изкуството.

Нека започнем с основите характериски на всяка игла. 

 pro-line-premium-cartridges-tattoo

Овални игли

Овалните игли се състоят от няколко щифта, конфигурирани в овална форма около запоен център. Те могат да бъдат свързани плътно или по-хлабаво, за да се постигнат различни резултати. Има две категории овална игли, които служат за различни цели:

Liners: Тесните овални лайнъри са опаковани плътно една до друга, което ги прави полезни за детайлна техническа работа и линии.

Леко разхлабените овални лайнъри са полезни за работа с по-дебели линии, обикновено се виждат в японски стил или татуировки от старата школа.

Shaders: Овални шейдъри са раздалечени още по-далеч. Те са идеални за запълване на цветовете и основно за сянка.

От изключителна важност е да разбирате етикетите на продуктите. Така ще можете правилно да идентифицирате най-подходящата овална игла, от която се нуждаете.

Например, в началото може да бъде предизвикателство да се опитате да разберете игла, маркирана с 1205RS. Овални игли са маркирани с RS за шейдъри и RL за лайнери. Игла, маркирана с 1205RS, би означавала кръгъл шейдър номер пет.

12 описва размера на иглата, по-специално диаметър 0,35 милиметра, който е един от най-големите на пазара. Числото пет в 1205RS показва, че има пет пина в овалната конфигурация. Ако са по-малко на брой, то те ще създадат по-тънка линия, а повече ще създадат по-дебела линия.

Овалните игли използват тръба със същия размер за игли. Например кръгъл лайнър номер пет (5RLT) ще се нуждае от овална тръба номер пет.

Нека преминем към втория вид игли. 

 

Плоски игли

Плоските игли са запоени заедно в права линия към иглената осново. Тези игли са идеални за линии поради способността им да задържат повече мастило и да доставят ясни, тъмни линии в кожата с едно движение.

Те също се предлагат в различни стилове за линии и сенки. Големи формации от плоски игли могат да бъдат полезни за цветни запълвания и дебели линии с едно преминаване на машинката за татуиране.

Плоските игли са обозначени с FL за плоски линии и FS за плоски шейдъри. Точно като овалните игли, плоските използват тръба със същия размер като количеството на иглата. 7FL или плосък лайнър номер седем ще използва тръба 7F.

 

Магнум игли

Иглите Magnum са най-популярни за сенки. Този стил на групиране на игли задържа най-много мастило. Поради това те лесно пренасят големи количества мастило в кожата.

Едно минаване може да разпредели повече мастило по кожата, за да покрие бързо големи участъци. Можете да нанесете цвят по-бързо и да причините по-малко щети на кожата. Покриването на повече кожа с по-малко минавания също прави татуировката по-малко болезнена за клиента.

Има три различни варианта на магнум игли, които дават различни резултати за всяка татуировка:

Weaved: Тези игли са запоени като плоски магнуми, но имат втори ред редуващи се щифтове отгоре. Weaved магнумите са опаковани по-свободно, така че има малко пространство между иглите.Това разстояние побира повече мастило и позволява да се покрие повече кожа с едно минаване. 

Weaved магнум иглите винаги се предлагат в групи с нечетни номера и са етикетирани с M1. Пример: 9М1 ще бъде конфигурация с девет weaved магнум игли 

Stacked: Този стил магнум игли има същата форма и групиране като weaved магнумите, с изключение на това, че иглите са прикрепени много по-близо една до друга.

Тази игла е идеална за по-сложни сенки и добавяне на цвят към по-малки части. Подобно на weaved версията, те се произвеждат в група с нечетни числа, но вместо това са означени с M2.  Пример: 9M2 ще бъде конфигурация с девет stacked магнум игли. 

Овални или извити: Овални магнум игли се наричат още извити магнум игли. Върховете са подредени в арка, така че върховете на иглите достигат по-далеч в центъра.

Те са разработени с концепцията за по-добро прилягане на арката към кожата, създаване на постоянна линия и по-добро разпръскване на мастилото. Тази конфигурация причинява по-малко увреждане на кожата и може да се използва за създаване на по-меки сенки. Овалните магнуми са етикетирани с броя на иглите, последвани от RM. Следователно, 9RM ще бъде игла с девет овални магнума. 

 

Игли Bugpin

Терминът bugpin определя размера на отделните върхове, а не на цялата игла. Иглите Bugpin се правят в същото оформление като магнум или овалната игла, но с много по-тънки върхове в групата.

Те са малки и плътно свързани, така че могат да поберат много мастило. Мастилото се освобождава бавно, което дава повече контрол за създаване на сложни детайли. Иглите Bugpin са идеални за създаване на плавни градиенти, портрети и фотореалистични татуировки.

Иглите за Bugpin обикновено са между 0,20 милиметра-0,25 милиметра спрямо стандартен размер на иглата от 0,30 милиметра-0,35 милиметра.

Когато използвате игла bugpin, ще трябва да намалите размера на тръбата с един или два размера. Така че, ако използвате група от седем, може да ви е необходима тръба с размер пет или шест.

 pro-line-premium-cartridges-tattoo

Какво е Картридж?

Картриджите за игли се предлагат във всички същите стилове като обикновените игли. Те струват повече от обикновена игла, но са изключително разнообразни.

При традиционна настройка на иглата и тръбата ще трябва да подготвите множество машини за татуиране, за да можете да превключвате между конфигурациите на иглата. С картриджите за татуиране можете просто да смените накрайниците на една машина.

Картридж иглите са за еднократна употреба, така че когато приключите с татуирането, можете да ги изхвърлите. С картриджите можете да пропуснете досадния процес на почистване и да превключите настройките си бързо и лесно. Почистването при смяна на картриджа е минимална. 

Машините за татуиране са конфигурирани с тръби, накрайници, ръкохватки и игли. Ще отнеме време и практика, за да определите най-добрата конфигурация за вас.

Назад към блога

Оставяне на коментар

Имайте предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват.